Text Size
Interestings Nations – Places – Countries Korea – európai szemmel

Korea – európai szemmel

There are no translations available.

4 - Koreai anyaghozA koreai kultúrát illetőn az ország megosztottsága ellenére sem tehetünk különbséget. Akár Észak, akár Dél Koreáról beszélünk, mindenütt érzékelhetők a hatszáz évre visszatekintő konfuciánus elvek, melyek meghatározzák a családok, az emberek mindennapjait. Köszönhető ez részben annak is, hogy nem sikerült megmérgezni a nyelvüket és elvenni a történelmüket. Mentesek tudtak maradni a káros nyugati kultura behatásaitól, ami az európai országok tekintetében sokat elvett a különböző nemzetektől…

Elvonatkoztatva a két ország gazdasági és politikai különbségeitől, továbbra is csak az azonosság fedezhető fel, ha az építészet, vagy a gaszronómia területén mozgunk. Az európai emberek számára megszokott és már ismert kínai konyhától olykor nem kis eltérést mutat a koeai konyha, melynek jellegzetes két alapanyaga a rizs és a kimchi. Ez utóbbi egy csípős, fűszeres, savanyított zöldség, ami az ételeik kísérője. Népszerűségét és sokféle elkészíthetőségét mi sem jelzi jobban, mint hogy a szöuli Kimchi Múzeum 187 féle eljárást mutat be.

Mindazoknak, akik szeretnék jobban megismerni korea mindennapjait, javaslom, látogasanak el a http://korea.lap.hu/ weboldalra, ahol bőséges információt kapnak minazon értékekről, melyet ez a számunkra érdekes, egzotikus ország a világnak ad.

- B. D. -

napkelet logo

konyvek
Tekintse meg az egye- sületünknél megrendel- hető, a szerző által de- dikált könyveket

szilajcsiko
arkad
szozat
hunhirlogo
szekelypajzs
kurultajbanner_125_125px
gyepugif_3
csikiszekelymuzeum
lakiteleknepfoiskola