Érdekességek Történelem Magyar ásatás a dogmák ellen

Magyar ásatás a dogmák ellen

CRAlogo

Egy magyar ásatás ügye, ahol "honfoglaláskori" magyar sírok kerületek elő az Ural túlsó felén, felborítva sok történelmi dogmát. Keressük a támogatókat, akik segítségével több régészhallgató lehet jelen, és szerezheti meg terepgyakorlatát orosz nyelvterületen dolgozó kollégákkal együtt. Így nem csak az a leletegyüttes lesz itthon bemutatva, és letagadhatatlanul belehelyezve a köztudatba, hanem a jövő szakemberei baráti kapcsolatba kerülhetnek azokkal, akik a sztyeppei kurgánokat tárják fel, és így a hazai szakma azonnal értesül minden olyan leletről amely az íjfeszítő népek múltját segít megismerni. Az orosz régészeknek fontos ez a magyar lelőhely és tesznek érte, áldoznak rá. Remélem akad még magyar ember is bőséggel, akinek szintén fontos annyira, hogy vállaljon részt belőle. Csak nem esik meg az a szégyen velünk, hogy az oroszoknak fontosabb a mi múltunk, mint nekünk...

Tisztelt Támogatóink, Kedves Barátaink!

Engedjék meg, hogy ezúton is megköszönjük eddigi nagylelkű felajánlásaikat, melyekkel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Régészeti Tanszékének hallgatóit és a Tanszék tudományos tevékenységét támogatták, támogatják! A cél, amelyhez hozzájárultak azonban az egész magyarság számára fontos, hiszen népünk eredetének és keleti kapcsolatrendszerének régészeti feltérképezése által a saját történelmünket, gyökereinket fogjuk jobban ismerni, érteni. A kelet-európai régész és történész kollégák tárt karokkal várnak és ehhez a valójában számunkra legfontosabb munkához minden támogatást megadnak. 1982 óta nem vett részt aktívan magyar régész kelet-európai ásatáson, melynek célja a magyar őstörténet kutatása volt. Az elmúlt néhány év újabb „magyar gyanús” leletei azonban nagyobb odafigyelést és intenzívebb részvételt követelnek meg tőlünk.
Diákjaink nagy anyagi (fejenként mintegy 800 Eu), és fizikális áldozatot (csak a vonatút 4-4 nap oda-vissza) vállalnak a cseljabinszki expedíción való részvételhez, melyre addig is folyamatos orosz nyelvi tréningekkel készülnek a jövő szakemberei. A következő hetekben újabb fotókat fogunk felrakni és részletesen bemutatjuk a lelőhely és a leletek magyar jelentőségét.
Kérnénk tisztelettel mindenkit, hogy akinek lehetősége van, járuljon hozzá ehhez az ügyhöz és segítsen további támogatókat is szerezni! Köszönjük!
PPKE Régészeti Tanszék

Forrás: