Egyesület Magunkról

Köszöntöm Olvasóinkat!

napkelet logoA Napkelet Kulturális és Hagyományőrző Egyesületet – közhasználatú nevén Napkelet Egyesületet –, 2011 februárjában alapítottuk azzal a szándékkal, hogy megjelenési lehetőséget biztosítsunk az anyaországi és az elcsatolt területeken, a határainkon túl élő (akár pályakezdő) magyar szerzőknek, alkotóknak és előadóknak, hogy a kortársirodalmat és alkotóművészetet támogassuk a programjaink és médiapartnereink által. Ezzel párhuzamosan szeretnénk biztosítani a lehetőséget az itt letelepedett, itt élő kisebbségek számára, hogy saját kultúránk bemutatásával megkönnyítsük a beilleszkedésüket és segítsük a befogadásukat.

Egyesületünk elsősorban a kultúra, a tudományok, az ismeretterjesztés, a sport, és a nemzetközi kapcsolatok építése területein végzi tevékenységét, vállalt feladatai mellett erősítve ezzel az országaink közötti kapcsolatok fejlődését.

A Napkelet Egyesület olyan polgári szervezet, amely politikai pártoktól és gazdasági csoportérdekektől függetlenül végzi tevékenységét, közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

elnök

Egyesületünket 2011. május 31-én a Fővárosi Bíróság 14418. sorszám alatt a társadalmi szervezetek nyilvántartásába vette és közhasznú szervezetté minősítette. A végzés 2011. június 20-án emelkedett jogerőre.

Számlaszám: OTP BANK NYRT. 11703006-20077662
Adószám: 18221888-1-41