Érdekességek Történelem Egy bizonyíték, mely átírhatja Európa történelmét?

Egy bizonyíték, mely átírhatja Európa történelmét?

boszniaipiramis2008 nyarán egy szenzációs régészeti felfedezés látott napvilágot, melyről a hazai liberális média mélyen hallgatott. A boszniai Szarajevótól mintegy harminckét kilométerre található Visokica hegy rejtette a nem régiben feltárt, a világ egyik legrégebbinek mondható, un. Nap piramisát, melynek korát a régészek harmincezer évnél régebbire becsülik. Érdekessége, hogy a feltárásban résztvevők, – Szakács Gábor és Friedrich Klára – azóta olyan értékelhető, és teljes bizonyossággal azonosítható írásjeleket találtak, melyek megegyezést mutatnak a ma ismert székely - magyar rovásírással.

A legrégebbi jelző esetünkben nem túlzás, ha abból indulunk ki, hogy a Dzsószer által, az egyiptomi Szakkarában megépíttetett piramis, mely a fáraók mennybemenetelét szimbolizálta lépcsősoraival, „csak” ie. 2650-2150 között épült.

Bár a kötésben egymásra helyezett kövek, a piramis pontosan tájolt sarkai nem a véletlennek, a természeti erőknek köszönhetően alakultak ki, a tudományos társadalom mégis megosztott a piramis keletkezésének vonatkozásában.

napkoEttől függetlenül a felfedezés már egyértelmű bizonyítékkal szolgál arra, hogy őseink harmincezer évvel ezelőtt nem csak itt éltek, de már írástudó népek voltak! A világ eddig ismert legősibb írásjeleire, a rovásírásra vonatkozó felfedezéseket a kutatásban résztvevő nemzetközi tudósok megkérdőjelezhetetlennek tartották. Az írásjeleket a kilométer hosszúságú un. Ravne alagútban fekvő több tonnás homokköveken fedezték fel, de a térségben folytatott további ásatások során is előkerültek hasonló írásos emlékek.

A már megkezdett munkák folytatása miatt e hónapban tér vissza Boszniába Szakács Gábor. A további feltárás a szükséges erőforrások megteremtését követően, nemzetközi összefogással, szakemberek, kutatók bevonásával várhatóan 2010-ben folytatódik.

Újabb csapás ez a felfedezés mindazok számára, akik a magyarság eredetének, történelmének az elsinkófálásán, meghamisításán munkálkodnak. Igaz, a hazai média dicső bértollnokai számára nem tart sokáig akár a barlanglakókat is fasisztának, vagy szélsőséges hordáknak beállítani a világ előtt, akik félelmet keltő fekete prémeket tekertek mezítelen testükre, és szárított zuzmóval riogatták a környező népeket.