Programok Erdélyország...

Erdélyország...

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

csattogovolgyÖrömmel adunk hírt, hogy 2011. július 8-10-én (péntek, szombat, vasárnap) ismét megrendezésre kerül a jubileumi korba lépett V. „Erdélyország az én hazám” elnevezésű világtalálkozó a Duna-kanyarban, Verőcén a Csattogó-völgyben.
Az elmúlt évek igazolták, hogy a nyári találkozók a célkitűzésüknek megfelelően zajlottak le. A visszajelzések megerősítik a szervezőket, hogy helye van ily nagyszabású, erdélyieket, Erdélyért tenni akarókat egybehívó rendezvényre.

Idén, azaz 2011. évben a szórakozást, kikapcsolódást biztosító programokba ágyazva kiemelten fogunk foglalkozni Székelyföld bemutatkozásával, a Székely Autonómiával, a Magyarországi Unitárius Egyház és az Erdélyi Unitárius Egyház egyesülésével. Megemlékezünk a bukovinai székelyek 70 évvel ezelőtti áttelepüléséről, és az 1711. évben befejeződött Rákóczi szabadságharcról. Mint tavaly, idén is lesz Műszaki- és Tudományos Konferencia. Mindhárom nap zárásaként ismert, Erdély szellemiségéhez kötődő zenekarok (szóba jövő zenekarok: Kormorán, Republic, Ismerős Arcok, Bikini, Székelyvér stb.) fogják felvidítani a nagyérdemű közönséget.
A rendezvényről a február 25-től megújuló honlapunkon – www.erdelyhon.hu -, vagy a szervezőkön keresztül lehet többet megtudni! A világtalálkozó lebonyolítója a Budapesti Székely Kör Közhasznú Alapítványa, Székelyföldért Társaság, Pásztortűz Egyesület (Nyárádszentlászló).
A szállások vonatkozásában érdemes már most előre tervezni és foglaltatni, hisz egyre többen szeretnének vendégként megszállni a Csattogó-völgyben. Eddig a 365 faházas férőhelyek negyede már elkelt. Sátorozási hely viszont lesz bőven! Kérünk tehát minden táborozni vágyó barátunkat, időben jelezze szállásigényét, s a www.erdelyhon.hu honlapunk Szállás, belépő oldalát olvassa át alaposan, a tábori szállástérkép figyelembevételével
Bárminemű felvilágosítás tekintetében forduljon Hozzánk bizalommal! Várunk ötleteket, szervezésben való részvételi felajánlást. Szervezzük együtt, kalákában a Rólunk és Hazánkról, Erdélyről szóló világtalálkozónkat!

budapestiszekelykor_kopf
Meghívjuk kedves olvasóinkat a 2011. február 9-én szombaton 19:00 órakor kezdődő Budapesti Székely Kör hagyományos farsangi báljára a Fészek Klubba (Budapest, Kertész u. 36.). Kellemes, barátias hangulatú bál lesz neves előadóművészek meghívásával. Tamás Gábor koncert 19:00 órakor, a bál maga 20:00 órakor kezdődik. Mindkét eseményre külön-külön is lehet venni jegyet. Tehát a koncert 2.500 Ft, maga a bál 5.500 Ft (vacsorával). Jegyrendelés személyesen a Budapesti Székely Kör irodájában hétfő, szerda, pénteki napokon délután 15:00 órától az V. ker. Semmelweis u. 1-3. (Magyarok Háza) III. emeletén. Telefonon: +36-30-2731020, +36-30-8325910, valamint az irodai telefonszám segítségével ügyfélszolgálati időben +36-1-267-4511/201.

"Fél világot is bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel
 s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeledkezel."
 (Wass Albert)

Tábori üdvözlettel a szervezők nevében is: Gaál István főszervező